Welkom op de nieuwe site van carnavalsclub De Keilebijters.

De Keilebijters zijn ontstaan vanuit het zangkoor DCBO; verschillende mannelijke leden van dit koor repeteerden in de kerk van de Heilige Kruisvinding aan de Beukendaal. Zij wilden wel eens een gezellige avond met elkaar en het thema was al snel gevonden: CARNAVAL!
Het werd een knalavond en men besloot dit voor een breder publiek voort te zetten in de residentie LOLLAND. Men ging het steeds professioneler aanpakken met naast de carnavalsavonden ook tijd vrij te maken voor de goede doelen en het bezoeken aan bejaardentehuizen. Ook werd het kindercarnaval ingevoerd met het in november 1976 oprichten van een jeugdraad en gevolg.

Aangezien het carnaval steeds professioneler werd gevierd en hierdoor een goede voorbereiding was vereist werden er binnen de club diverse commissies opgericht, zoals de versiercommissie, PR-commissie, kledingcommissie. Tot op de dag van vandaag zijn deze commissies nog steeds actief binnen de club om ieder jaar weer de nodige voorbereidingen te treffen voor een grandioos carnaval!
Jarenlang hebben De Keilebijters hun residentie gehad in Spes Bona aan de Dalweg (naast de kerk waar alles is ontstaan).

Na jaren volgde noodgedwongen de verhuizing naar ’t Slag en na enkele jaren de verhuizing naar De Brink.
Sinds 5 jaar is de residentie LOLLAND gevestigd in buurtcentrum Irene; deze residentie lijkt op Spes Bona en dat is –zeker voor de oudgedienden onder ons- een soort van thuiskomen.
We hopen ook dat we in Irene nog jarenlang ons carnaval mogen blijven vieren!!

Welkom01